Nogle gange er det tilbehøret, der er mest spændende! Den ovnbagte laks får ekstra smag af en velsmagende glace, og mens laksen er i ovnen blander vi en vidunderlig rissalat med gulerødder, forårsløg, peberfrugt og lime. Vi pynter den glacerede laks og den lækre rissalat med koriander og persille for ekstra smag og farve!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Ketchup
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Koriander
1 stk
Lime, økologisk
4 g
Grøntsagsbouillon
40 g
Sød chilisauce
10 g
Sesamfrø
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
100 g
Vilde basmatiris
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
25 g
Honning
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og ris, og lad simre under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Bland ketchup, sojasauce, honning, sød chilisauce og sesamfrø til en glace i en lille skål.
Smør et ildfast fad med en smule olivenolie*. Fjern skind fra laks, og placer i det ildfaste fad. Hæld glace over (sørg for at laksen er helt dækket). Bag i ovnen i 8-10 min. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Snit forårsløg fint. Skræl gulerod, og riv groft. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Hak koriander fint (gem lidt til anretning). Skær lime i både.
Tilsæt gulerod, forårsløg, peberfrugt og koriander til gryden med ris. Tilsæt en smule olivenolie* og et skvæt limesaft, og rør godt rundt.
Anret ris og laks i dybe tallerkener. Øs overskydende glace over. Top med resterende koriander. Server med limebåde.