Lav denne ret en dag, når I er ekstra sultne - kombinationen pasta, bacon og ost er en mættende trio. Vi frister med den amerikanske klassiker mac and cheese, som vi blander med broccoli og topper med bacon. En fin kontrast til den tunge mad er en frisk salat med tomater og solsikkekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
140 g
Bacon, tern
1 pakke
Pasta
100 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
250 g
Broccoli
1 pose
Purløg
4 g
Hvide Løjer & Urter
60 g
Blandet salat
1 stk
Tomat
10 g
Solsikkefrø
1.5 spsk
Smør (trin 3)
1 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog pasta i 11-12 min, eller indtil 'al dente'. Skær broccoli i 2 cm buketter. Kom broccoli i gryden, når der er 3 min tilbage, og kog i 2-3 min. Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta og broccoli med en smule olivenolie* i gryden. TIP: Vandet skal være salt som havvand.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Snit purløg fint. Skær tomat i både. Smelt smør* [1,5 spsk | 3 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middel varme. Tilsæt hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] og Hvide Løjer & Urter, og rør sammen i 1-2 min til en jævning
Sænk til middellav varme. Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt pastavand [1 dl | 2 dl], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], revet mozzarella og finrevet ost, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et ekstra skvæt pastavand, hvis saucen er for tyk.
Tilsæt broccoli, pasta og halvdelen af bacon til stegepanden, og rør godt rundt. Bland salat og tomat i en skål, og top med solsikkefrø [1/2 pakke, 2P] og eventuelt en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Bland det hele i gryden, hvis der ikke er plads i stegepanden.
Anret mac and cheese på tallerkener. Top med resterende bacon. Drys med purløg. Krydr med et nip peber*. Server med salat.