Er I en familie, som elsker pasta? Så har I sikkert lavet pasta bolognese mange gange. I aften eksperimenterer vi med den populære ret og tilbereder den i ovnen, selvfølgelig med masser af ost! Dejligt tilbehør er en sprød gulerodssalat med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Gulerod
½ stk
Løg
25 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ dåse
Tomatpuré
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Oksebouillon
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
1 pose
Bredbladet persille
10 spsk
Mælk (trin 4)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg med et nip salt i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hakket oksekød, og steg videre i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], hakkede tomater, et nip peber, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], oksebouillon, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og Hvide Løjer & Urter, og lad simre på lav varme indtil bechamelsaucen er færdig. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog 5-7 min. Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad. OBS: Pastaen tilberedes færdig i ovnen.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde på middel varme. Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og pisk sammen. Tilsæt mælk [2 dl | 4 dl] lidt ad gangen under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet. Tilsæt finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt.
Vend bolognesesauce med pasta i det ildfaste fad. Top med bechamelsauce og revet mozzarella [1/2 pakke, 2P], og bag i ovnen i 15 min. Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak persille fint. Vend gulerod olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk], persille og et nip salt i en skål. Tag pasta bolognese ud af ovnen, og lad hvile i 5 min inden servering.
Anret pasta bolognese på tallerkener. Server med gulerodssalat.