Pift denne uges fiskemåltid op med lækre brasilianske smage! Vi tilbereder sejfilet i en skøn sauce af gulerod, kokosmælk, tomater, chiliflager og vores egen krydderiblanding, Panamad. Gryderetten serveres med aromatiske jasminris og toppes med frisk koriander, hakkede peanuts og et lille skvæt limesaft for at balancere smagene.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
1 stk
Lime
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 pose
Koriander
150 g
Jasminris
4 g
Panamad
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
30 g
Spinat
1 g
Chiliflager
1 stk
Gulerod
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Tilsæt kokosmel, og rør rundt.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak koriander og peanuts groft.
Skær lime i både.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skyl spinat.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk og gulerod i 1-2 min på hver side, eller indtil gulerødderne er møre.
Tilsæt madlavningsfløde, hakkede tomater, Panamad, chiliflager, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil saucen er let tyknet og fisken er gennemstegt.
Tilsæt spinat, og vend sammen.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat. - Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris og fiskegryde i skåle.
Top med koriander, peanuts og et skvæt limesaft.