I aften lader vi os inspirere af mexicansk madlavningskunst, og frister med grillost som vi panerer i panko og cajunkrydderier, og derefter bager gylden. Vi laver også sprøde kartoffelbåde med Tex-Mex krydderi og en frisk tomatsalat med majs, avocado og spinat. Og så topper vi herlighederne med spicy srirachamayo og syrlig limesaft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Avocado
1 stk
Tomat
30 g
Spinat
500 g
Kartofler
1 dåse
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
5 g
Tex-Mex
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt til kartofler
2 spsk
Mel til panering
1
Æg til panering
½ tsk
Salt til panering
1 spsk
Olie til panering
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Tex-Mex, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hæld væde fra majs.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Stil til side, og lad køle af.
Skær grillost i skiver (3 pr. person).
Kom hvedemel i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Bland panko, Ay Cajun-ba, salt, et stort nip peber og olivenolie i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Fordel grillost på en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie, når kartoflerne har 12 min tilbage.
Bag i resterende tid, eller indtil gyldne.
Imens, skyl spinat.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.
Hak tomat groft.
Skær lime i både.
Bland majs, avocado, tomat, spinat, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret kartofler, grillost og salat på tallerkener.
Server med srirachamayonnaise og limebåde.