Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så gode, som det lyder. Sammen med en frisk salat på bl.a. radiser og spinat kan du samle alle smage og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Halloumi
500 g
Kartofler
1 stk
Citron
25 g
Honning
60 g
Blandet salat
stk
Agurk
75 g
Radiser
1 stk
Agurk, piccolo
1 stk
Hvidløgsfed
½ g
Oregano, tørret
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med oregano [½ pakke, 2 pers.]. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min. Skær citron i både.
Skær halloumi i skiver (2 pr. person). Læg i en skål med koldt vand*. TIP: Ved at lægge hallouimien i koldt vandt mildnes den salte smag.
Pres eller hak hvidløg fint. Riv agurk. Skær radiser [½ pose, 2 pers.] i kvarte.
Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], hvidløg og agurk i en lille skål. Krydr med salt* og peber*. Bland radiser, salat, et skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en anden skål.
Dup halloumi tør med køkkenrulle, når fritterne har 5 min tilbage. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage.
Anret fritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og resterende citronbåde.