Citron- og honningstegt halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citron- og honningstegt halloumi

Citron- og honningstegt halloumi

med tzatziki & oreganofritter

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så gode, som det lyder. Sammen med en frisk salat på bl.a. radiser og spinat kan du samle alle smage og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Halloumi

500 g

Kartofler

1 stk

Citron

25 g

Honning

60 g

Blandet salat

stk

Agurk

75 g

Radiser

1 stk

Agurk, piccolo

1 stk

Hvidløgsfed

½ g

Oregano, tørret

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)421 kcal
Energi (kJ)1760 kJ
Fedt27.89 g
Mættet fedt18 g
Kulhydrat14.03 g
Sukker14 g
Protein24.9 g
Salt2.6 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med oregano [½ pakke, 2 pers.]. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min. Skær citron i både. 

Forbered halloumi
2

Skær halloumi i skiver (2 pr. person). Læg i en skål med koldt vand*. TIP: Ved at lægge hallouimien i koldt vandt mildnes den salte smag.

Forbered grøntsager
3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv agurk. Skær radiser [½ pose, 2 pers.] i kvarte.

Bland salat
4

Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], hvidløg og agurk i en lille skål. Krydr med salt* og peber*. Bland radiser, salat, et skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en anden skål.

Steg halloumi
5

Dup halloumi tør med køkkenrulle, når fritterne har 5 min tilbage. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage.

Server
6

Anret fritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og resterende citronbåde.