Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så gode, som det lyder. Sammen med en frisk salat på bl.a. radiser og spinat kan du samle alle smage og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Halloumi
500 g
Kartofler
1 stk
Citron
25 g
Honning
60 g
Blandet salat
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Radiser
1 stk
Agurk, piccolo
stk
Agurk
½ g
Oregano, tørret
75 g
Fraiche
Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med oregano [½ pakke, 2 pers.]. Krydr med salt* og peber*.Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min. Skær citron i både.
Skær halloumi i skiver (2 pr. person).
Pres eller hak hvidløg fint. Riv agurk groft. Skær radiser [½ pose, 2 pers.] i kvarte.
Pres væde fra agurk med hænderne over håndvasken. Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], hvidløg og agurk i en skål. Krydr med salt* og peber*. Bland radiser, salat, et skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en anden skål.
Dup halloumi tør med køkkenrulle. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage.
Anret oreganofritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og citronbåde.