Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så gode, som det lyder. Sammen med en frisk salat på bl.a. radiser og spinat kan du samle alle smage og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Halloumi
500 g
Kartofler
1 stk
Citron, økologisk
25 g
Honning
60 g
Blandet salat
1 stk
Agurk, piccolo
stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Radiser
½ g
Oregano, tørret
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Riv citronskal, og skær citron i både. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir, og dryp med en smule olivenolie*. Drys med oregano [½ pakke, 2 pers.] og citronskal. Krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen 25-30 min.
Skær halloumi i skiver (2 pr. person).
Pres eller hak hvidløg fint. Riv agurk groft. Skær radiser [½ pose, 2 pers.] i kvarte.
Bland yoghurt, hvidløg og agurk i en skål. Krydr med salt* og peber*. Bland radiser, salat, et skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en anden skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage.
Anret fritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og citronbåde.