Lad en klassiker i nye klæder tage dig med på et syrligt eventyr gennem et cremet hav af tomatsauce. Sammen med frisk blomkålsris toppet med skovgrøn salat og knasende græskarfrø er der en stor chance for, at vores citronkødboller får deres eget plads i familiens kogebog ved siden af bedstemors opskrifter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 g
Blandet salat
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citron
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Blomkål
12.5 g
Honning
1 pakke
Græskarkerner
4 g
Kyllingebouillon
75 g
Crème fraiche
1 stk
Æg
1 spsk
Olivenolie
1.5 tsk
Sukker
Bring en gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland hvidløg, citronskal, æg*, hakket oksekød, panko, et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til kødboller med en spiseske. Der skal laves 6-7 kødboller pr. person. Stil til side på en tallerken.
Opvarm en stegepande ved høj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min. Stil til side i en stor skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Stil side på en tallerken.
Hak blomkål (med stilk) fint, og læg i en si. Placer sien over en skål. Hæld kogende vand* over, så blomkålen er dækket, og lad stå i 2 min. Tilsæt honning, en smule olivenolie*, en skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* til skålen med græskarkerner. Tilsæt blomkål og salat.
Opvarm samme stegepande ved middel varme, og tilsæt passata, creme fraiche, sukker* og kyllingebouillon. Lad simre i 4-5 min. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt kødboller.
Anret kødboller og blomkålssalat på tallerkener. Server med resterende citronbåde.