topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med ovnagte kartofler og færdigrørt aioli

Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan for at gøre det lettere, og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citronlaks, kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre stegte sesamkartofler. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Sesam
Fisk
Selleri
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 stk

Citron

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3279 kJ
Kalorier (kcal)784 kcal
Fedt46.6 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat53.3 g
Sukker8.4 g
Protein36.8 g
Salt1.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Bland citronbouillon
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild groft.

Halver citron, og skær den ene halvdel i tynde skiver.

Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i 2 cm tern.

Fordel på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15 min.

Steg laks
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend laks, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, kartofler og broccoli på tallerkener.

Top laks med citronbouillon og citronskiver.

Drys med sesamfrø.

Server med aioli.