Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en puré, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling. Æblesalaten forbinder smagene og afslutter den kulinariske cirkel.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 g
Honning
½ stk
Zucchini
280 g
Kyllingebryst
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
500 g
Bagekartoffel
1 pose
Basilikum
2 stk
Gulerod
1 stk
Æble
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 5)
3 spsk
Mælk (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og gulerod, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Skær kylling i 3 stykker på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet, og sænk til lav varme.
Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde og sojasauce, og lad simre i 8-10 min, eller indtil saucen er tyknet og kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt og peber.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland zucchini, æble og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Hak basilikum groft.
Tilsæt basilikum til stegepanden, når kyllingen er færdig.
Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber til gryden, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.
Anret kylling og gulerodsmos på tallerkener.
Server med æblesalat.