topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet kikærtekarry

Cremet kikærtekarry

med nødderis og syrlig gulerod-agurkesalat

I aften laver vi en spændende kikærtekarry med masser af skønne ingredienser. Den vidunderlige karrysauce indeholder kikærter, kokosmælk og masser af dejlige krydderier. Spændende tilbehør er nødderis med mynte og koriander og en frisk gulerod-agurkesalat med lime.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Nødder
Sennep
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Cashewnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)

200 ml

Kokosmælk

4 g

Mild Mahal

1 pakke

Kikærter

1 stk

Løg

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder Sennep)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

1 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

1 stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3664 kJ
Kalorier (kcal)876 kcal
Fedt41.9 g
Mættet fedt22.5 g
Kulhydrat97.6 g
Sukker20.9 g
Protein19.6 g
Salt4.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Hak cashewnødder groft.

Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Rist cashewnødder i 1-2 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt smør [½ spsk | 1 spsk], og lad smelte. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Bland urteyoghurt
2

Imens, hak løg fint.

Skær lime i både.

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Hak mynte og koriander fint. 

Bland yoghurt, salt, peber og halvdelen af mynte og koriander i en lille skål.

Steg løg
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt karrypasta, grøntsagsbouillon og Mild Mahal, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt kikærter
4

Tilsæt kokosmælk, kikærter og vand [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 4-5 min, eller indtil let reduceret.

Tilsæt limesaft [1/4 spsk | 1/2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.

Lav gulerod-agurkesalat
5

Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd. 

Bland gulerod, agurk, limesaft [1 spsk I 2 spsk], olivenolie [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en skål.

Vend resterende koriander og mynte i gryden med ris.

Server
6

Anret ris og kikærtekarry i dybe tallerkener. 

Top med abrikoschutney og urteyoghurt.

Server med gulerod-agurkesalat.