Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi bygger vores cremede tomatorzotto med orzo blandet med ost, tomat og fløde. Vi topper med balsamicostegt portobello, sprød pangratto og frisk rucola med pinjekerner!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Orzo
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Hvide Løjer & Urter
150 g
Portobello
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Rucola
1 stk
Hvidløgsfed
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 spsk
Smør (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 1)
4.5 dl
Vand (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hak løg fint.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter og sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk], og steg videre i 30 sek.
Tilsæt orzo, vand [4,5 dl | 9 dl], sojasauce og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], dæk til med låg, og bring i kog.
Lad simre på middel varme i 12-14 min, eller indtil orzoen er 'al dente'.
TIP: Brug sølvpapir, hvis du ikke har et stort nok låg - 'Al dente' betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Fordel i den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil mør.
Imens, skyl rucola [1/2 pose, 2P].
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland panko, hvidløg, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i den anden side af bagepladen [2 stk, 4P], når svampene har 5 min tilbage, og fordel i et jævnt lag
Fordel pinjekerner i et hjørne af bagepladen, og bag i 3-4 min, eller indtil pangrattatoen og pinjekernerne er gyldne.
Tilsæt madlavningsfløde til stegepanden, og lad simre videre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet.
Tag panden af varmen, og tilsæt finrevet ost.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzottoen ser tør ud.
Anret orzotto i dybe tallerkener.
Top med svampe, pangrattato og rucola.
Drys med pinjekerner.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.