Hvis der er noget vi holder af her i Norden, er det paneret fisk. Kombinationen af bagt, sprød rasp og fløjlsblød, saftig fisk er ikke til at tage fejl af, og vores panerede laks er ingen undtagelse. Under et sprødt skjold af citron- og dildpanering gemmer sig et stykke mundvandsdrivende laks, der med garanti vil gøre enhver nordbo varm om hjertet. Serveres med kartoffelfritter og grøn salat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 pose
Dild
½ stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
200 g
Laksefilet
1 stk
Tomat
75 g
Blandet salat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i tynde stave. Fordel stave på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt* og peber*, og dryp med olivenolie*. Vend det hele sammen, og bag øverst i ovnen i 25-30 min.
Hak dild fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Pres eller hvidløg fint. Bland dild, citronskal, hvidløg, panko og en smule olivenolie* i en skål. Smag til med salt* og peber*.
Dup laksefileter tørre med køkkenrulle, og læg på en ny bageplade med bagepapir. Drys urtepanko over laksefileterne, og pres omhyggeligt, så den sidder fast. Noget af urtepankoen vil falde af, men det gør ikke noget - den skal bruges senere!
Bag laksefileter i 6-10 min, eller indtil urtepankoen er gylden og laksen er gennembagt.
Hak tomat groft, mens laksefileterne er i ovnen. Bland en smule olivenolie*, lidt citronsaft og et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt tomat og salatblanding. Vend det hele sammen.
Anret laksefileter, fritter og salat på tallerkener. Drys med den resterende urtepanko, og server med mayonnaise.