Vi gætter på, at du har glædet dig til at lave denne fantastiske opskrift, lige siden du så den spændende titel. Nu er det tid, vi dildpanerer vores dejlige laks, og bager den vidunderligt sprødt. Samtidig bager vi kartofler, og steger sukkerærter og radise. Vi topper herlighederne med hjemmelavet tatarsauce med skalotteløg, citron, sennep, aioli og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
½ stk
Citron
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Skalotteløg
6 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
1 pose
Bredbladet persille
400 g
Små kartofler
1 pose
Sukkerærter
75 g
Radiser
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] fint.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Bland skalotteløg, citronsaft [1/2 spsk | 1 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt i en lille skål.
Hak dild og hvidløg fint.
Bland dild, panko, hvidløg og olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en lille skål, og kydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Dub laks tør med køkkenrulle, krydr med et nip salt, og placer på en anden bageplade med bagepapir.
Top med panering, og tryk forsigtigt, så den sidder fast.
Placer laks i ovnen, når kartoflerne har 8 min tilbage.
Bag laks i 8 min, eller indtil sprød og gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Skær ender af sukkerærter, og halver radiser.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg sukkerærter og radiser med et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil sukkerærterne begynder at blive møre.
Hak persille [½ pose, 2P] fint.
Rør sennep [½ pakke, 2P], aioli, persille og et nip peber i skålen med skalotteløg.
Anret kartofler, laks og grøntsager på tallerkener.
Server med tatarsauce og resterende citronbåde.