I aften overrasker vi med en utraditionel opskrift, som helt sikkert vil blive værdsat af alle, der tør smage! De overdådige portobello-svampe bages hele i ovnen med et lækker fyld af hvidløg og sprød panko. Samtidig bager vi rodfrugter, som vi derefter blander med rucola & appelsin i en frisk og fyldig salat, som vi topper med ristede valnødder og cremet aioli!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Portobello
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Rødbede
40 g
Rucola
1 stk
Appelsin
20 g
Valnødder
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Hak hvidløg fint. Bland hvidløg, panko og et stort skvæt olivenolie* i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Placer portobello på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* (sørg for at svampene er dækket af olie), og top med hvidløgspanko. Bag øverst i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde og gyldne.
Opvarm en stegepande på høj varme. Rist valnødder i 2-3 min, overfør til et skærebræt, og hak groft. Skær appelsin i tynde både.
Skyl rucola under koldt vand* i et dørslag. Bland rucola, appelsin, en smule olivenolie*, og et nip salt* og peber* i en stor skål. Vend bagte rodfrugter i skålen.
Anret portobello og salat i dybe tallerkener. Top med valnødder. Server med aioli.