I aften frister vi med en fantastisk alt-i-en ret med inspiration fra mongolsk madlavningskunst. Vi bygger vores spændende bowl med bulgur, hakket øksekød stegt med mongolsk glace, pak choi og gulerod vendt i en dressing med ingefær og lime og spicy peanutcrunch med forårsløg og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
80 g
Sød chilisauce
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Goan Xacuti
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Pak choi
½ stk
Lime
½ g
Chiliflager
2 stk
Forårsløg
5 g
Ingefærpasta
1 stk
Gulerod
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil blød.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Bland ingefærpasta [1/2 pakke, 2P], limesaft [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2] i en stor skål.
Hak peanuts groft.
Snit forårsløg fint.
Bland peanuts, forårsløg og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær pak choi i tynde skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg oksekød med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt Goan Xacuti, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt sojasauce og sød chilisauce, og lad simre i 3-4 min, eller indtil karamelliseret.
Vend pak choi og gulerod i skålen med dressing lige inden servering. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret bulgur, salat og kød i dybe tallerkener.
Drys med peanutcrunch.