Har du aldrig hørt om orzo? Når du ser posen, ligner det riskorn, men det er faktisk pasta. I aften laver vi en fantastisk salat med krydret orzo og frisk basilikum, gulerod og spinat. Vi topper vores salat med stegt grillost, rødløg, agurk, tomat og en frisk pestoyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
50 g
Cremet pestodressing
1 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
180 g
Orzo
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til orzotto
2 spsk
Smør til orzotto
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær tomat og agurk i 1 cm tern.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skyl spinat.
Halver citron.
Hak basilikum fint.
Bland citronsaft, rødløg, agurk, tomat, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, pestodressing og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær grillost i skiver (2 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Tilsæt Middelhavsdrøm, salt et stort nip peber, basilikum og smør til gryden med færdig orzo, og vend sammen indtil smørret er smeltet.
Lad køle af en smule.
Tilsæt gulerod og spinat, og vend sammen.
Anret orzosalat på tallerkener.
Top med tomatsalat og grillost.
Server med pestoyoghurt.