Oplev en fransk klassiker med vores Tartiflette-gratin med bacon og gruyere. I denne rustikke gratin kombinerer vi kartofler, bacon og gruyère med en cremet sauce for at skabe et varmende måltid serveret med en frisk og syrlig pære- og valnøddesalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
140 g
Bacon, tern
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
500 g
Kartofler
1 pose
Timian
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
50 g
Revet Gruyere
(Indeholder Mælk)
60 g
Blandet salat
1 stk
Pære
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
1 stk
Citron
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til gratin
½ tsk
Salt til gratin
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 1/2 cm tykke skiver.
Kog kartofler i 8-10 min, eller indtil næsten møre, og hæld vand fra.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon og løg i 4-5 min, eller indtil gylden.
Tilsæt hvidløg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Pluk timian.
Bland madlavningsfløde, vand, kyllingebouillon, timian, halvdelen af gruyere, salt og et nip peber i en stor skål.
Vend bacon, løg og kartofler i skålen.
Fordel jævnt i et ildfast fad.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil kartoflerne er møre og overfladen er gylden.
Imens, skyl salat.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Hak valnødder groft.
Halver citron.
Bland salat, pære, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Top med resterende gruyere, når der er 5 min tilbage, og bag færdig.
Anret gratin på tallerkener.
Server med pæresalat toppet med valnødder.