Gratineret bacon- og gruyere-'tartiflette'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratineret bacon- og gruyere-'tartiflette'

Gratineret bacon- og gruyere-'tartiflette'

med pære-rucolasalat med valnøddetopping

Oplev en fransk klassiker med vores Tartiflette-gratin med bacon og gruyere. I denne rustikke gratin kombinerer vi kartofler, bacon og gruyère med en cremet sauce for at skabe et varmende måltid serveret med en frisk og syrlig pære- og valnøddesalat.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tern

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

500 g

Kartofler

1 pose

Timian

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

50 g

Revet Gruyere

(Indeholder Mælk)

60 g

Blandet salat

1 stk

Pære

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til gratin

½ tsk

Salt til gratin

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3685 kJ
Kalorier (kcal)881 kcal
Fedt56.4 g
Mættet fedt22.5 g
Kulhydrat66 g
Sukker16.3 g
Protein27.9 g
Salt4.6 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 1/2 cm tykke skiver.

Kog kartofler i 8-10 min, eller indtil næsten møre, og hæld vand fra.

Steg bacon
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg bacon og løg i 4-5 min, eller indtil gylden.

Tilsæt hvidløg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Pluk timian.

Lav gratin
3

Bland madlavningsfløde, vand, kyllingebouillon, timian, halvdelen af gruyere, salt og et nip peber i en stor skål.

Vend bacon, løg og kartofler i skålen.

Fordel jævnt i et ildfast fad.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil kartoflerne er møre og overfladen er gylden.

Lav salat
4

Imens, skyl salat.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Hak valnødder groft.

Halver citron.

Bland salat, pære, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Tilsæt ost
5

Top med resterende gruyere, når der er 5 min tilbage, og bag færdig.

Server
6

Anret gratin på tallerkener.

Server med pæresalat toppet med valnødder.