Pasta med tomatsauce er en favorit hos mange familier. I aften opgraderer vi den klassiske ret, og gratinerer zucchini og tomatsauce toppet med en skøn blanding af panko, italiensk ost og goudaost. Aftenens pasta er rigatoni, som vi vender i hvidløgsolie, og så topper vi det hele med frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Zucchini
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Pasta
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
1 spsk
Olie til stegning
1 tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Olie til hvidløgsolie
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hak løg groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter, sukker, madlavningsfløde, salt og et nip peber.
Sænk til middel varme, og lad simre i 5 min, eller indtil tyknet.
Imens, bland finrevet ost, gouda og panko i en lille skål.
Skær zucchini i 1/2 cm halve skiver.
Fordel zucchini i et ildfast fad, og top med tomatsauce og osteblanding.
Gratiner i ovnen i 20 min, eller indtil gylden og boblende.
Imens, bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend færdig pasta med hvidløgsolie i gryden.
Hak basilikum groft.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med tomat og zucchini.
Drys med basilikum.