Stegt steak og cremet spinatsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og cremet spinatsauce

Stegt steak og cremet spinatsauce

med bagte kartofler og karamelliserede løg

Har I gemt rumpsteaks til weekenden? Eller har I valgt at pifte en kedelig ugedag op med vidunderlig luksusmad? Uanset hvilken dag I laver denne ret, kan vi garantere, at I ikke bliver skuffede! Kartoflerne bliver ekstra festlige ved at de serveres med karamelliserede løg og persille. Den traditionelle rødvinssauce er skiftet ud med en fremragende grøn spinatsauce med fløde og hvidløg. Så er det bare at komme i gang i køkkenet, så I straks kan få lov til at nyde dette fantastiske festmåltid!

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Oksebouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

300 g

Rumpsteak

100 g

Spinat

500 g

Kartofler

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

2 spsk

Vand* (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¾ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4771 kJ
Kalorier (kcal)1140 kcal
Fedt27.8 g
Mættet fedt10.9 g
Kulhydrat55.3 g
Sukker11.7 g
Protein39.6 g
Salt3.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Karamelliser rødløg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.

Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og lad simre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Overfør til en lille skål.

Forbered grøntsager
3

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Hak persille groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl spinat.

Steg bøffer
4

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering. 

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav spinatsauce
5

Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middel varme.

Steg skalotteløg i 2-3 min. Tilsæt hvidløg og spinat, og steg videre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon og kødsaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Krydr med et nip salt og peber.

Vend færdigbagte kartofler med rødløg.

Skær bøffer i tynde skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og spinatsauce på tallerkener.

Drys med persille.