Hjemmelavede fiskefrikadeller er altså bare noget helt særligt. Disse laves med frisk kuller og er luftige, bløde og krydrede med citronpeber. Den hjemmehakkede kuller blandes desuden med æg, rasp og mel og formes til frikadeller, som steges gyldenbrune, mens rodfrugter bages i ovnen. Server retten med en grøn salat med radiser og en cremet dip med dild og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 g
Citronpeber
½ stk
Hvidløgsfed
125 g
Radiser
100 g
Romainesalat
1 pose
Dild
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Pastinak
2 stk
Rødbede
2 stk
Gulerod
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tykke fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir.
Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Hak fisk fint på et andet skærebræt.
Bland fisk, æg [1 stk | 2 stk], panko, citronpeber, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og hvedemel [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål, og stil i køleskabet.
TIP: Jo finere du hakker fisken, jo bedre.
Skær radiser i tynde skiver.
Skær roden af salat [1/2 stk, 2P], skil bladene ad, og hak groft.
Hak dild fint.
Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Kom salat og radiser i en stor skål.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til 3-4 cm tykke frikadeller (3 pr. person).
Steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Undlad at vende frikadellerne for meget, da de let går i stykker.
Imens, bland yoghurt, mayonnaise, dild, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med salat og radiser.
Anret fiskefrikadeller, rodfrugter og salat på tallerkener.
Top med dilddressing.