Gyldenstegte fiskefrikadeller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenstegte fiskefrikadeller

Gyldenstegte fiskefrikadeller

med bagte rodfrugter og dilddressing

Hjemmelavede fiskefrikadeller er altså bare noget helt særligt. Disse laves med frisk kuller og er luftige, bløde og krydrede med citronpeber. Den hjemmehakkede kuller blandes desuden med æg, rasp og mel og formes til frikadeller, som steges gyldenbrune, mens rodfrugter bages i ovnen. Server retten med en grøn salat med radiser og en cremet dip med dild og hvidløg.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Spis mig først
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kuller

(Indeholder Fisk)

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

2 g

Citronpeber

½ stk

Hvidløgsfed

125 g

Radiser

100 g

Romainesalat

1 pose

Dild

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Pastinak

2 stk

Rødbede

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

1 spsk

Hvedemel (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2683 kJ
Kalorier (kcal)641 kcal
Fedt30.7 g
Mættet fedt9.6 g
Kulhydrat52.9 g
Sukker26.1 g
Protein41.3 g
Salt4.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tykke fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir.

Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

Lav fiskefrikadellefars
2

Hak fisk fint på et andet skærebræt.

Bland fisk, æg [1 stk | 2 stk], panko, citronpeber, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og hvedemel [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål, og stil i køleskabet.

TIP: Jo finere du hakker fisken, jo bedre.

Forbered grøntsager
3

Skær radiser i tynde skiver.

Skær roden af salat [1/2 stk, 2P], skil bladene ad, og hak groft.

Hak dild fint.

Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Kom salat og radiser i en stor skål.

Steg fiskefrikadeller
4

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til 3-4 cm tykke frikadeller (3 pr. person).

Steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

TIP: Undlad at vende frikadellerne for meget, da de let går i stykker.

Bland råvarer
5

Imens, bland yoghurt, mayonnaise, dild, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med salat og radiser.

Server
6

Anret fiskefrikadeller, rodfrugter og salat på tallerkener.

Top med dilddressing.