Gyldenstegte sellerifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenstegte sellerifritters

Gyldenstegte sellerifritters

med regnbuefritter og grøn salat

I aftenens opskrift laver vi fritters med revet knoldselleri, som får selskab af æg, løg, krydderurter og revet gruyere, inden vi steger dem gyldne og serverer dem med regnbuefritter lavet af rødbede, gulerod og pastinak. Aftenens salat er lavet af spinat og agurk, og fritterne dyppes i en frisk crème fraiche-dip med dild og hvidløg.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder Selleri)

25 g

Revet Gruyere

(Indeholder Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder Selleri, Sennep)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

2 stk

Pastinak

½ stk

Rødløg

2 stk

Rødbede

1 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

60 g

Spinat

½ stk

Hvidløgsfed

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

2 stk

Æg (trin 2)

3 spsk

Hvedemel (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3159 kJ
Kalorier (kcal)755 kcal
Fedt47.3 g
Mættet fedt21.3 g
Kulhydrat64.4 g
Sukker29.2 g
Protein23.5 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

Bland frittersdej
2

Hak persille og rødløg [1/2 stk, 2P] fint.

Skræl knoldselleri, og riv groft. 

Bland knoldselleri, Hello Sunrise, grøntsagsbouillon, rødløg, persille, revet gruyere [1/2 pakke, 2P], æg [2 stk | 4 stk], hvedemel [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Forbered råvarer
3

Skyl spinat.

Skær agurk i halve skiver.

Hak dild og hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Kom spinat og agurk i en stor skål. 

Steg fritters
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden. - Laver du mad til 4P? Brug to pander eller steg fritters ad omgange.

Bland dip
5

Imens, bland hvidløg, dild, crème fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Tilsæt olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] til skålen med salat.

Server
6

Anret fritters, salat og rodfrugter på tallerkener.

Server med dip.