I aftenens opskrift laver vi fritters med revet knoldselleri, som får selskab af æg, løg, krydderurter og revet gruyere, inden vi steger dem gyldne og serverer dem med regnbuefritter lavet af rødbede, gulerod og pastinak. Aftenens salat er lavet af spinat og agurk, og fritterne dyppes i en frisk crème fraiche-dip med dild og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
25 g
Revet Gruyere
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder Selleri, Sennep)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
2 stk
Pastinak
½ stk
Rødløg
2 stk
Rødbede
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
60 g
Spinat
½ stk
Hvidløgsfed
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 stk
Æg (trin 2)
3 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Hak persille og rødløg [1/2 stk, 2P] fint.
Skræl knoldselleri, og riv groft.
Bland knoldselleri, Hello Sunrise, grøntsagsbouillon, rødløg, persille, revet gruyere [1/2 pakke, 2P], æg [2 stk | 4 stk], hvedemel [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Skyl spinat.
Skær agurk i halve skiver.
Hak dild og hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Kom spinat og agurk i en stor skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden. - Laver du mad til 4P? Brug to pander eller steg fritters ad omgange.
Imens, bland hvidløg, dild, crème fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.
Tilsæt olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] til skålen med salat.
Anret fritters, salat og rodfrugter på tallerkener.
Server med dip.