Hjemmelavede fiskefrikadeller er altså bare noget helt særligt. Disse laves med frisk kuller og er luftige, bløde og krydrede med citronpeber. Den hjemmehakkede kuller blandes desuden med æg, rasp og mel og formes til frikadeller, som steges gyldenbrune, mens rodfrugter bages i ovnen. Server retten med en grøn salat med radiser og en cremet dip med dild og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Hvidløgsfed
100 g
Romainesalat
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
2 stk
Gulerod
2 stk
Rødbede
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
125 g
Radiser
1 pose
Dild
1 stk
Pastinak
2 g
Citronpeber
½ tsk
Salt til grøntsager
1 stk
Æg til fiskefrikadeller
½ tsk
Salt til fiskefrikadeller
1 spsk
Mel til fiskefrikadeller
1 spsk
Smør til stegning
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod, pastinak og rødbede (uskrællede) til 2 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Hak fisk på et andet skærebræt.
Bland fisk, æg, panko, citronpeber, salt og hvedemel i en mellemstor skål, og stil i køleskabet.
TIP: Jo finere fisken hakkes, jo bedre.
Skær radiser i tynde skiver.
Skyl salat.
Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.
Hak dild fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Kom salat og radiser i en stor skål.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til 3-4 cm høje frikadeller (3 pr. person).
Steg frikadeller i 4-5 min, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.
TIP: Vend ikke frikadellerne for meget på panden, da de let går i stykker.
Imens, bland yoghurt, mayonnaise, dild, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Tilsæt olivenolie og salt til skålen med salat, og vend sammen.
Anret fiskefrikadeller, rodfrugter og salat på tallerkener.
Server med dilddip.