Gyldenstegte fiskefrikadeller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenstegte fiskefrikadeller

Gyldenstegte fiskefrikadeller

med bagte rodfrugter og sprød radisesalat

Hjemmelavede fiskefrikadeller er altså bare noget helt særligt. Disse laves med frisk kuller og er luftige, bløde og krydrede med citronpeber. Den hjemmehakkede kuller blandes desuden med æg, rasp og mel og formes til frikadeller, som steges gyldenbrune, mens rodfrugter bages i ovnen. Server retten med en grøn salat med radiser og en cremet dip med dild og hvidløg.

Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Hvidløgsfed

100 g

Romainesalat

250 g

Kuller

(Indeholder Fisk)

2 stk

Gulerod

2 stk

Rødbede

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

125 g

Radiser

1 pose

Dild

1 stk

Pastinak

2 g

Citronpeber

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1 stk

Æg til fiskefrikadeller

½ tsk

Salt til fiskefrikadeller

1 spsk

Mel til fiskefrikadeller

1 spsk

Smør til stegning

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2595 kJ
Kalorier (kcal)620 kcal
Fedt28.6 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat52.5 g
Sukker24.3 g
Protein41 g
Salt4.7 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod, pastinak og rødbede (uskrællede) til 2 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber. 

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

Lav fiskefars
2

Hak fisk på et andet skærebræt.

Bland fisk, æg, panko, citronpeber, salt og hvedemel i en mellemstor skål, og stil i køleskabet.

TIP: Jo finere fisken hakkes, jo bedre.

Forbered salat
3

Skær radiser i tynde skiver.

Skyl salat.

Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.

Hak dild fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Kom salat og radiser i en stor skål.

Steg fiskefrikadeller
4

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til 3-4 cm høje frikadeller (3 pr. person).

Steg frikadeller i 4-5 min, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.

TIP: Vend ikke frikadellerne for meget på panden, da de let går i stykker.

Lav dip
5

Imens, bland yoghurt, mayonnaise, dild, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Tilsæt olivenolie og salt til skålen med salat, og vend sammen.

Server
6

Anret fiskefrikadeller, rodfrugter og salat på tallerkener.

Server med dilddip.