Den skønne burger, som indeholder bøffer med oregano og ovnbagt aubergine er et spændende alternativ til den klassiske burger. En lækker cremet hvidløgyoghurt er perfekt tilbehør, som vi både bruger til at smøre bollerne og som dip til de lækre, sprøde, hjemmelavede fritter!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
½ stk
Aubergine
2 g
Panamad
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Tomat
½ pose
Oregano
250 g
Hakket oksekød
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Briocheboller
1 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Hvedemel (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær aubergine [1/2 stk, 2P] i 1 cm skiver på langs. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel aubergine og fritter i hver sin side på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Panamad [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint. Bland halvdelen af hvidløg med yoghurt og et nip salt* og peber* i en lille skål, og stil til side. Skær tomat i tynde skiver. Hak oregano [1/2 pose, 2P] fint.
Bland hakket oksekød, æg* [1 stk I 2 stk], panko [1/2 pose, 2P], hvedemel [1 spsk I 2 spsk], oregano (gem lidt til anretning), salt* [1/2 tsk I 1 tsk] og resterende hvidløg i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bøffer i 4-5 på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Del boller på midten, og varm i ovnen i 3-4 min.
Smør boller med halvdelen af hvidløgsyoghurt. Fyld med bøffer, aubergine, tomat og resterende oregano. Server med fritter og resterende hvidløgsyoghurt.