topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hjemmelavet burger

Hjemmelavet burger

med ovnbagt aubergine og sprøde fritter

Den skønne burger, som indeholder bøffer med oregano og ovnbagt aubergine er et spændende alternativ til den klassiske burger. En lækker cremet hvidløgyoghurt er perfekt tilbehør, som vi både bruger til at smøre bollerne og som dip til de lækre, sprøde, hjemmelavede fritter!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

½ stk

Aubergine

2 g

Panamad

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Tomat

½ pose

Oregano

250 g

Hakket oksekød

15 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

2 stk

Briocheboller

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Hvedemel (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)489 kcal
Energi (kJ)2044 kJ
Fedt19.62 g
Mættet fedt8.4 g
Kulhydrat45.79 g
Sukker7.9 g
Protein35.74 g
Salt3.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag aubergine og fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær aubergine [1/2 stk, 2P] i 1 cm skiver på langs. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel aubergine og fritter i hver sin side på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Panamad [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. 

Lav hvidløgsyoghurt
2

Pres eller hak hvidløg fint. Bland halvdelen af hvidløg med yoghurt og et nip salt* og peber* i en lille skål, og stil til side. Skær tomat i tynde skiver. Hak oregano [1/2 pose, 2P] fint.

Bland fars
3

Bland hakket oksekød, æg* [1 stk I 2 stk], panko [1/2 pose, 2P], hvedemel [1 spsk I 2 spsk], oregano (gem lidt til anretning), salt* [1/2 tsk I 1 tsk] og resterende hvidløg i en stor skål.

Steg bøffer
4

Form fars til bøffer (1 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bøffer i 4-5 på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Del boller på midten, og varm i ovnen i 3-4 min.

Server
6

Smør boller med halvdelen af hvidløgsyoghurt. Fyld med bøffer, aubergine, tomat og resterende oregano. Server med fritter og resterende hvidløgsyoghurt.