Honning- og sojastegte kikærter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sojastegte kikærter

Honning- og sojastegte kikærter

med kogte jasminris og frisk koriander

I aften laver vi en velsmagende og nem vegetarbowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Ris og stegte kikærter danner base i vores bowl, som også indeholder tomater, kål og avocado. For at få endnu mere farve og smag topper vi med asiatisk mayo, chili og limebåde.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvede
Sesam
Soja
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Lime, økologisk

1 pakke

Kikærter

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

12.5 g

Honning

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sesamfrø

1 pose

Koriander

150 g

Kålblanding, skåret

1 stk

Avocado

1 stk

Forårsløg

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

½ stk

Rød chili

1 stk

Tomat

150 g

Jasminris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)918 kcal
Energi (kJ)3840 kJ
Fedt45.72 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat95.64 g
Sukker17.8 g
Protein18.72 g
Salt4.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Steg kikærter
2

Riv limeskal [1/2 stk, 2P], og skær lime i både. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kikærter i 5 min, og skru ned til lav varme. Tilsæt limeskal, asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], honning [1/2 pakke, 2P], sojasauce og sesamfrø, og steg videre i 1-2 min.

Forbered grøntsager
3

Skær tomat i 1 cm tern. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Hak koriander fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Snit forårsløg fint.

Bland kålsalat
4

Bland kålblanding, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], et skvæt limesaft og et nip salt* og peber* i en skål.

Tilsæt koriander
5

Tilsæt forårsløg til gryden med færdigkogt ris, og rør rundt. Tilsæt koriander til panden med kikærter, og rør rundt.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med kikærter, tomat, kålsalat og avocado. Dryp med asiatisk mayonnaise. Drys med chili. Server med limebåde.