I aften laver vi en virkelig lækker alt-i-en ret, med masser af smager, farver og struktur. Nudlerne får en sød og syrlig smag ved at blive stegt med honning og soja. Nudlerne får selskab af hakket oksekød, som er blevet stegt sammen med pak choi, gulerødder og ingefær. Vi topper lækkerierne med lime, forårsløg og sesamfrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Ingefær
1 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
½ stk
Lime, økologisk
1 stk
Forårsløg
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
10 g
Sesamfrø
250 g
Hakket oksekød
25 g
Honning
½ g
Chiliflager
Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær [1/2 stk, 2P]. Riv limeskal [1/2 stk, 2P] fint, og skær lime i både. Skær gulerod i 1 cm tern. Hak pak choi groft. Snit forårsløg fint (adskil den grønne del fra den hvide).
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Kog nudler i 1-2 min. Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl]. Hæld vand fra, og skyl under koldt vand*.
Opvarm en stegepande på middelhøj varme. Steg sesamfrø i 3-5 min, og stil til side i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og det hvide forårsløg i 2-3 min. Tilsæt hakket oksekød, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet, og krydr med et nip salt* og peber*. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt hvidløg, ingefær, honning, sojasauce og pak choi, og steg i 4-5 min. Tilsæt nudler, sesamfrø (gem lidt til anretning) og et skvæt nudelvand*, og rør rundt. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du foretrækker retten stærkere.
Anret nudler i dybe tallerkener. Top med det grønne forårsløg. Drys med resterende sesamfrø. Server med limebåde.