Kylling korma er en mild indisk karryret med kylling i en cremet sauce med kokosmælk, lime og masser af dejlige krydderier. Vores variant serveres med sprøde cashewnødderis, sød abrikoschutney, urteyoghurt og en frisk salat med granatæblekerne og agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Granatæble
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
1 pose
Mynte & koriander
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
150 g
Basmatiris
300 g
Kyllingebryststrimler
1 stk
Løg
250 ml
Kokosmælk
4 g
Mild Mahal
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
Hak cashewnødder groft.
Smelt smør i en mellemstor gryde.
Steg cashewnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak mynte og koriander fint og agurk groft.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Skær lime i både.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
Bland granatæble, agurk, olivenolie og salt i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og kylling i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt karrypasta, Mild Mahal og hvidløg, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Sænk til middel varme.
Tilsæt kokosmælk, kyllingebouillon, et stort skvæt limesaft, salt og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let reduceret.
Imens, bland yoghurt, mynte, koriander og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret cashewnødderis, kylling korma, abrikoschutney, salat og urteyoghurt i dybe tallerkener.