topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk tandoori-rejebowl

Indisk tandoori-rejebowl

med kokosris og frisk mangosalat

I aften frister vi med smuk og velsmagende bowl fyldt med skønne ingredienser, med inspiration fra Indien. Vi fylder vores bowl med velduftende kokosris, Tikka Masala- panerede rejer, en frisk mangosalat med agurk, mynte og limesyltede rødløg, og kølende hvidløgsyoghurt.

Tags:
Hurtig
<650 kcal 2P-baseret
Stærk
Spis mig først
Allergener:
Krebsdyr
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

150 g

Jasminris

1 g

Chiliflager

15 g

Tikka masala

½ stk

Mango

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

½ stk

Rødløg

½ stk

Lime

½ stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2506 kJ
Kalorier (kcal)599 kcal
Fedt23.3 g
Mættet fedt13.8 g
Kulhydrat77.9 g
Sukker15.9 g
Protein18.3 g
Salt4.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil brunet.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt rødløg
2

Imens, hak rødløg [½ stk, 2P] fint. 

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland limesaft, sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Forbered frugt og grønt
3

Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Riv mynteblade groft.

Hak agurk groft.

Bland agurk, mango og mynte i en stor skål.

Paner rejer
4

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål. 

Bland rejer, Tikka Masala [1/2 pakke, 2P] og chiliflager i en mellemstor skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg rejer
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk], og lad smelte.

Vend rødløg i skålen med mango lige inden servering.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med rejer og salat. 

Server med hvidløgsyoghurt.