I aften frister vi med smuk og velsmagende bowl fyldt med skønne ingredienser, med inspiration fra Indien. Vi fylder vores bowl med velduftende kokosris, Tikka Masala- panerede rejer, en frisk mangosalat med agurk, mynte og limesyltede rødløg, og kølende hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
150 g
Jasminris
1 g
Chiliflager
15 g
Tikka masala
½ stk
Mango
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
½ stk
Rødløg
½ stk
Lime
½ stk
Hvidløgsfed
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil brunet.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland limesaft, sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Riv mynteblade groft.
Hak agurk groft.
Bland agurk, mango og mynte i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland rejer, Tikka Masala [1/2 pakke, 2P] og chiliflager i en mellemstor skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk], og lad smelte.
Vend rødløg i skålen med mango lige inden servering.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med rejer og salat.
Server med hvidløgsyoghurt.