I aften går den kulinariske rejse til Indonesien, og vi frister med en fantastisk sataykylling med sojasauce og hvidløg. Fantastisk tilbehør er luftige jasminris, og en frisk og farverig æbleslaw med kål, forårsløg og honning-ingefærdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Forårsløg
1 stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
25 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder Sennep)
100 g
Sataysauce
(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Æble
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Skær æble i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær kylling i 3 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland snittet kålsalat, det hvide forårsløg, æble, honning-ingefærdressing [½ pakke, 2P], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber i en stor skål.
Overfør færdigstegt kylling til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt sataysauce, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og vand [2 spsk I 4 spsk], og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Tag panden af varmen, tilsæt kylling, og vend sammen.
Anret hvidløgsris og æbleslaw i dybe tallerkener.
Top med kylling og sataysauce fra panden.
Drys med det grønne forårsløg.