Aftenens opskrift indgår i kategorien "festmåltid", og I kan se frem til en overdådig en af slagsens. Vi krydrer en hel kylling med BBQ-krydderi og bager den til sprød perfektion. Samtidig bager vi kartofler, som vi knuser let og topper med hjemmelavet pesto. Vi laver også en cremet sauce med soltørrede tomater, fløde og middelhavskrydderier og en frisk salat med rucola, salatost og cherrytomater.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Soltørrede tomater
1100 g
Hel kylling
4 g
Middelhavsdrøm
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
5 g
BBQ-krydderi
(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
250 g
Cherrytomater
1 pose
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
70 g
Rucola
150 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
300 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
10 g
Kyllingefond
1 pose
Bredbladet persille
2 spsk
Olie til marinade
½ tsk
Salt til kød
2.5 spsk
Olie til pesto
1 spsk
Vand til pesto
¼ tsk
Salt til pesto
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til sauce
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Tag kylling ud af køleskabet 30 min inden tilberedning. Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Bland olivenolie og BBQ-krydderi i en lille skål.
Dup kylling tør med køkkenrulle, dryp med BBQ-olie, og krydr med salt udvendigt og indvendigt. Placer kylling på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 20 min. Sænk til 220°C/200°C (varmluft), og bag videre i 25-35 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Lad kyllingen hvile i 20 min inden servering. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller indtil møre.
Imens, hak persille, pinjekerner og basilikum meget fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland persille, pinjekerner, basilikum, hvidløg, finrevet ost, olivenolie, vand, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Halver cherrytomater.
Skær salatost i 2 cm tern.
Skyl rucola.
Bland rucola, salatost, cherrytomater, olivenolie og salt i en skål.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel. Dryp med olivenolie, og krydr med salt.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg soltørrede tomater i 1-2 min. Tilsæt Middelhavsdrøm, og steg videre i 30 sek. Tilsæt madlavningsfløde, vand, salt og kyllingebouillon, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Anret kylling og kartofler i fade.
Server med sauce og salat.