topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rejerisotto

Italiensk rejerisotto

med ovnbagte cherrytomater og frisk persille

Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsætter ingredienser efterhånden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, persille... Lyder det godt?

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Spis mig først
Allergener:
Sulfitter
Krebsdyr
Selleri
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Risottoris

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

1 stk

Citron

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Løg

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

6 dl

Vand (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2402 kJ
Kalorier (kcal)574 kcal
Fedt19.6 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat71.6 g
Sukker8.4 g
Protein23.4 g
Salt3.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered risotto
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Hak løg fint.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. 

Lav risotto
2

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.

Bag cherrytomater
3

Imens, halver cherrytomater.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og olivenolie, og krydr med sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt og peber.

Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil møre.

Steg rejer
4

Skyl spinat.

Hak persille groft og hvidløg fint.

Skær citron i både.

Krydr rejer med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5 min tilbage. Tilsæt hvidløg, rejer og et skvæt citronsaft, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil gennemstegte. 

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Bland risotto
5

Tag panden med risotto af varmen.

Tilsæt spinat, cherrytomater, finrevet ost, et stort skvæt citronsaft, persille og smør [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen.

Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener.

Top med rejer.

Server med resterende citronbåde.