I aften går den kulinariske rejse til Japan, og vi frister med skønne japanske grøntsagsfrikadeller med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Lækkert tilbehør er en nudelsalat med rødkål, spidskål, gulerod, slikærter og sesamfrø. Vi topper frikadellerne og salaten med srirachasauce og sesammayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
75 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 tsk
Ingefær
150 g
Rødkål, skåret
150 g
Spidskål, skåret
2 stk
Gulerod
½ pose
Sukkerærter
2 stk
Forårsløg
20 g
Sriracha
2
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Snit forårsløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Riv ingefær fint.
Del sukkerærter på langs.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde, og hæld vand fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
Pisk æg i en mellemstor skål.
Tilsæt forårsløg, ingefær, halvdelen spidskål, halvdelen af gulerod og halvdelen af sojasauce, og rør godt rundt.
Tilsæt panko, salt og et nip peber, og rør godt rundt.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middel varme.
Form fars til frikadeller (2 pr. person) direkte i panden, tryk plade med en palet, og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Bland rødkål, resterende spidskål, nudler, sukkerærter og resterende sojasauce og gulerod i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.
Anret grøntsagsdeller og nudelsalat på tallerkener.
Dryp med sriracha.
Server med sesammayonnaise.