Sprød kikærtesalat med ristede kikærter som får smag af den egyptiske krydderiblanding dukkah. Salaten serveres med græsk salatsost, cremet hummus, solsikkekerner og cherrytomater.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
7.5 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
75 g
Græsk salatost
½ stk
Agurk
125 g
Cherrytomater
1 pakke
Kikærter
4 g
Grøntsagsbouillon
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
60 g
Blandet salat
50 g
Hummus
(Indeholder Sesam)
1 pose
Mynte
20 g
Solsikkefrø
1 spsk
Olivenolie
1.5 dl
Vand
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Bland kikærter, Dukkah-godt [1/2 pakke, 2 pers.] og olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-12 min.
Bring en gryde med vand* i kog. Opløs grøntsagsbouillon i vandet, og tilsæt bulgur. Kog i 9 min, eller indtil 'al dente'. Si overskydende vand fra, og hæld bulgur tilbage i gryden.
Hak agurk [½ stk, 2 pers.], cherrytomater og mynte fint.
Bland agurk, cherrytomater, salat, bulgur og en smule olivenolie* i en stor skål.
Bland hummus med olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers] og vand* [1/2 spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers] i en lille skål.
Anret salat i dybe tallerkener. Top med bagte kikærter, salatost [½ pakke, 2 pers.], hummus, solsikkefrø og mynte.