Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Forkæl familien med sprøde, gyldenstegte knoldsellerifritters med ost og løg. Vi topper vores fritters med crème fraiche og røget laks, og serverer dem med kogte kartofler med smør og citronpeber, og en frisk agurkesalat med dild, æble og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder Fisk)
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
2 g
Citronpeber
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
400 g
Små kartofler
1 stk
Æble
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
½ stk
Citron
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ stk
Løg
1 stk
Æg (trin 2)
1.5 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Dæk til med låg, og stil til side.
Imens, skræl knoldselleri, og riv groft.
Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.
Bland knoldselleri, finrevet ost, grøntsagsbouillon, løg, æg [1 stk | 2 stk], hvedemel [1,5 spsk | 3 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Hak agurk og dild groft.
Hak æble groft.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Bland agurk, dild, æble, citronsaft [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da kan farsen falde sammen.
Vend smør [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber i gryden med kartofler lige inden servering.
Anret kartofler, fritters og agurkesalat på tallerkener.
Top fritters med crème fraiche og røget laks.