Knoldsellerifritters og røget laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoldsellerifritters og røget laks

Knoldsellerifritters og røget laks

med agurkesalat og crème fraiche

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Forkæl familien med sprøde, gyldenstegte knoldsellerifritters med ost og løg. Vi topper vores fritters med crème fraiche og røget laks, og serverer dem med kogte kartofler med smør og citronpeber, og en frisk agurkesalat med dild, æble og citron.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Koldrøget laks

(Indeholder Fisk)

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder Selleri)

2 g

Citronpeber

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

400 g

Små kartofler

1 stk

Æble

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

½ stk

Citron

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

1.5 spsk

Hvedemel (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2926 kJ
Kalorier (kcal)699 kcal
Fedt106 g
Mættet fedt27.8 g
Kulhydrat55.4 g
Sukker15.8 g
Protein130.6 g
Salt16.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Dæk til med låg, og stil til side.

Forbered fritters
2

Imens, skræl knoldselleri, og riv groft.

Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.

Bland knoldselleri, finrevet ost, grøntsagsbouillon, løg, æg [1 stk | 2 stk],  hvedemel [1,5 spsk | 3 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Lav salat
3

Hak agurk og dild groft.

Hak æble groft.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Bland agurk, dild, æble, citronsaft [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.

Steg fritters
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da kan farsen falde sammen.

Tilsæt smør
5

Vend smør [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber i gryden med kartofler lige inden servering.

Server
6

Anret kartofler, fritters og agurkesalat på tallerkener. 

Top fritters med crème fraiche og røget laks.