Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Tagliatelle
(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Oksebouillon
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
60 g
Blandet salat
125 g
Cherrytomater
1 stk
Skalotteløg
8 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
1.5 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1.5 spsk
Smør (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Bland skalotteløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand nok til at dække løgene i en lille skål, og stil til side.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Hvide Løjer & Urter, oksebouillon, hakkede tomater, salt [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1,5 dl | 3 dl], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og resterende Middelhavsdrøm til stegepanden.
Sænk til til middellav varme, og lad simre i 10-15 min, eller indtil saucen er tyknet og kødbollerne er gennemtilberedte. Tilsæt smør [1,5 spsk | 3 spsk], og krydr med et nip salt og peber.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl salat.
Halver cherrytomater.
Hæld væde fra skalotteløg.
Bland cherrytomater, skalotteløg, pinjekerner, salat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med kødboller i tomatsauce.
Drys med finrevet ost
Server med salat.