Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Citron, økologisk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Kruspersille
250 g
Hakket oksekød
5 g
Tex-Mex
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Æg
¼ tsk
Salt
2.5 dl
Vand
Bland Tex-Mex, hakket oksekød, æg*, panko og salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.] i en skål. Form fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10 min (vend ofte undervejs, så alle sider steges). VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv citronskal, og skær citron i både.
Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør rundt. Tag gryden af varmen. Dæk til med låg, og lad hvile under låg i 8-10 min.
Hak tomat og agurk groft. Snit forårsløg fint. Hak persille fint. Vend tomat, agurk, et nip citronskal og halvdelen af forårsløg og persille i gryden med færdigkogt couscous. Krydr med salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.] og et nip peber*. Bland yoghurt med et skvæt citronsaft og resterende persille i en lille skål. Krydr med et nip salt* og peber*.
Anret couscoustabouleh og koftaer på tallerkener. Top med resterende forårsløg. Server med citrondressing og resterende citronbåde.