En virkelig skøn alt-i-en ret, med masser af smag og struktur. Vi koger couscous med gulerod, hvidløg og grøntsagsbouillon. Samtidigt steger vi kikærter med lækre krydderier. Vi blander couscous og kikærter med peberfrugt, agurk, rødløg og persille til en gudesmuk salat. Vi topper med avocado, stegt halloumi, og en frisk citronfraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pakke
Kikærter
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
200 g
Halloumi
stk
Avocado
½ stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Lime, økologisk
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
2.5 dl
Vand (trin 1)
Riv gulerod (uskrællet) groft. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Bland kikærter med Ay Cajun-ba og et stort nip salt* og peber* i en skål. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kikærter i 5 min, og overfør til en stor skål.
Skær peberfrugt i 1 cm tern. Hak agurk groft. Hak persille fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Bland peberfrugt, agurk, rødløg, persille (gem lidt til anretning) og en smule olivenolie* i skålen med kikærter, og krydr med et nip salt* og peber*.
Skær halloumi i 1/2 cm skiver. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side, eller indtil gylden. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Bland fraiche og halvdelen af limeskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Rør resterende limeskal i gryden med færdigkogt couscous. Vend couscous i skålen med grøntsager og kikærter, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret kikærtesalat i dybe tallerken. Top med avocado og halloumi. Drys med resterende persille. Server med limebåde og limedressing.