Lun bacon- og gedeostsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lun bacon- og gedeostsalat

Lun bacon- og gedeostsalat

med ovnbagte rodfrugter og saftig pære

I aften laver vi en fantastisk salat fyldt med spændende ingredienser. Vores fyldige salat indeholder rosmarinbagte rødbede og kartoffel, citronsyltet rødløg med sennep, og frisk pære og rucola. Vi topper den skønne salat med smuldret gedeost, ristede valnødder og sprød bacon.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Nødder
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Bacon, skiver

½ stk

Rosmarin

2 stk

Rødbede

300 g

Kartofler

100 g

Gedeost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Pære

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

40 g

Rucola

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

½ stk

Citron

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3200 kJ
Kalorier (kcal)765 kcal
Fedt49.5 g
Mættet fedt19.3 g
Kulhydrat54.9 g
Sukker20.8 g
Protein25.2 g
Salt4.7 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Hak rosmarin [½ pose, 2P] fint. 

Skær kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk], rosmarin og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Sylt rødløg
2

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], sennep, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side. 

Bag bacon
3

Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, når rodfrugterne har 15 min tilbage,

Bag i 13-15 min, eller indtil gylden og sprød. 

Forbered frugt og grønt
4

Imens, skyl rucola.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Fordel valnødder i et hjørne af bagepladen, når rodfrugterne har 5 min tilbage.

Lav salat
5

Lad færdige rodfrugter køle en smule af.

Hak valnødder og bacon groft.

Vend rodfrugter, pære og rucola i skålen med rødløg. Tilsæt olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] lige inden servering.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener.

Drys med smuldret gedeost, valnødder og bacon.