I aften laver vi en fantastisk salat fyldt med spændende ingredienser. Vores fyldige salat indeholder rosmarinbagte rødbede og kartoffel, citronsyltet rødløg med sennep, og frisk pære og rucola. Vi topper den skønne salat med smuldret gedeost, ristede valnødder og sprød bacon.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
125 g
Bacon, skiver
½ stk
Rosmarin
2 stk
Rødbede
300 g
Kartofler
100 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Pære
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
40 g
Rucola
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
½ stk
Citron
½ stk
Rødløg
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak rosmarin [½ pose, 2P] fint.
Skær kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk], rosmarin og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], sennep, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, når rodfrugterne har 15 min tilbage,
Bag i 13-15 min, eller indtil gylden og sprød.
Imens, skyl rucola.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Fordel valnødder i et hjørne af bagepladen, når rodfrugterne har 5 min tilbage.
Lad færdige rodfrugter køle en smule af.
Hak valnødder og bacon groft.
Vend rodfrugter, pære og rucola i skålen med rødløg. Tilsæt olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] lige inden servering.
Anret salat i dybe tallerkener.
Drys med smuldret gedeost, valnødder og bacon.