Steak eller burgers? I aften skal du ikke vælge, for vi skal nemlig lave middelhavs-steakburger. Vi bygger vores burgere med kød, calabresepesto og tomatsalsa med ost, basilikum, rødløg og hvidløg, og serverer dem med sprøde, hjemmelavede kartoffelbåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
300 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rødløg
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
60 g
Calabresepesto
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Skær tomat i 1 cm tern. Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint. Pluk basilikum.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 5 min af tilbage. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Del boller på midten, og varm i ovnen i 2-3 min, eller indtil gennemvarme.
Bland rødløg, tomat, hvidløg, hård ost, basilikum, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber i en lille skål. Skær bøffer i tynde skiver.
Smør boller med en smule calabresepesto. Fyld med bøf og tomatsalsa. Server med kartoffelbåde og resterende tomatsalsa og calabresepesto.