Denne vidunderlige salat er en fyldig salat, som fører tankerne til Middelhavet. Basen er couscous og en klassisk og velsmagende pestodressing. Salat, agurk, gulerod og cherrytomater bidrager med farve og struktur. Salaten toppes med pulled beans stegt i middelhavskrydderier og ristet græskarfrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
125 g
Cherrytomater
100 g
Fuldkornscouscous
4 g
Grøntsagsbouillon
1 pakke
Græskarkerner
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
50 g
Cremet pestodressing
240 g
Pulled beans
(Indeholder Gluten, Hvede, Byg, Æg, Soja)
2 g
Middelhavsdrøm
60 g
Blandet salat
2.5 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Halver cherrytomater. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Fordel cherrytomater, rødløg og hvidløg i et ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil let karamelliseret.
Bring vand* [2,5 dl | 5 dl], grøntsagsbouillon og salt* [½ tsk | 1 tsk] i kog i en gryde. Tilsæt couscous og eventuelt en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål. Skræl agurk og gulerod til lange, tynde bånd, indtil kun kernen er tilbage, og hak kernen fint. Bland pestodressing og et skvæt vand* i en lille skål. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt pulled beans, Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber*, og steg i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet. Bland salat, agurk, gulerod og halvdelen af pestodressing i en stor skål.
Vend cherrytomater (inklusive saft fra det ildfaste fad), rødløg og hvidløg i gryden med couscous, og smag til med salt* og peber*.
Anret couscous i dybe tallerkener. Top med pulled bean-salat. Dryp med resterende pestodressing. Drys med græskarkerner.