I aften drømmer vi os væk til varmere grader, og lader os inspirere af mad fra middelhavsområdet. Vi steger hakket svinekød, som vi krydrer med vores egen krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi blander kødet med stegte champignon, spaghetti, grønkål og mornaysauce, og pynter med frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Champignon
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
4 g
Middelhavsdrøm
1 pose
Bredbladet persille
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Hvidløgsfed
50 g
Grønkål, skåret
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 g
Chiliflager
250 g
Hakket svinekød
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svinekød med Middelhavsdrøm i 4-5 min, eller indtil brunet.
TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Overfør svinekød til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil gylden.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt svinekød, grønkål, kyllingebouillon, pasta, pastavand og madlavningsfløde til stegepanden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil grønkålen er faldet sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen ser tør ud.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Drys med persille og chiliflager.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.