Østrigsk kyllingeschnitzel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Østrigsk kyllingeschnitzel

Østrigsk kyllingeschnitzel

med cremet kartoffelsalat og frisk citron

I aften går den kulinariske rejse til Østrig, og vi frister med hjemmelavet, gyldenstegt kyllingeschnitzel, som vi presser citron over. Spændende tilbehør er en cremet kartoffelsalat med spinat, mayonnaise, crème fraiche, purløg og skalotteløg.

Tags:
Proteinrig
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

500 g

Kartofler

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Skalotteløg

1 pose

Purløg

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 2)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3373 kJ
Kalorier (kcal)806 kcal
Fedt34.4 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat76 g
Sukker6.5 g
Protein48.9 g
Salt3.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Imens, skyl spinat.  

Krydr kartofler med et nip salt og peber, tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen. 

Forbered kylling
2

Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.

Bland skalotteløg og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål, og stil til side.

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Paner kylling
3

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. 
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken. 

Kom panko i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i mel, derefter i æg og til sidst i panko, og stil til side på en tallerken.  

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav kartoffelsalat
5

Hak purløg fint.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Vend mayonnaise, crème fraiche, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], purløg og skalotteløg med kartofler og spinat.

Server
6

Anret kylling og kartoffelsalat på tallerkener.

Server med citronbåde.