I aften går den kulinariske rejse til Østrig, og vi frister med hjemmelavet, gyldenstegt kyllingeschnitzel, som vi presser citron over. Spændende tilbehør er en cremet kartoffelsalat med spinat, mayonnaise, crème fraiche, purløg og skalotteløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
500 g
Kartofler
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Skalotteløg
1 pose
Purløg
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Citron
½ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Imens, skyl spinat.
Krydr kartofler med et nip salt og peber, tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.
Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.
Bland skalotteløg og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål, og stil til side.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i mel, derefter i æg og til sidst i panko, og stil til side på en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak purløg fint.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Vend mayonnaise, crème fraiche, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], purløg og skalotteløg med kartofler og spinat.
Anret kylling og kartoffelsalat på tallerkener.
Server med citronbåde.