I aften går den kulinariske rejse til Østrig, og vi frister med hjemmelavet, gyldenstegt kyllingeschnitzel, som vi presser citron over. Spændende tilbehør er en cremet kartoffelsalat med spinat, mayonnaise, crème fraiche, purløg og skalotteløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Skalotteløg
500 g
Kartofler
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Purløg
280 g
Kyllingebryst
60 g
Spinat
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1
Æg til panering
¼ tsk
Salt til salat
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Imens, skyl spinat.
Krydr kartofler med et nip salt og peber, tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.
Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.
Bland skalotteløg og salt i en lille skål, og stil til side.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko, og overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak purløg fint.
Skær citron i både.
Vend mayonnaise, crème fraiche, salt, purløg og skalotteløg i gryden med kartofler og spinat.
Anret kylling og kartoffelsalat på tallerkener
Server med citronbåde.