Østrigsk kyllingeschnitzel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Østrigsk kyllingeschnitzel

Østrigsk kyllingeschnitzel

med cremet kartoffelsalat og frisk citron

I aften går den kulinariske rejse til Østrig, og vi frister med hjemmelavet, gyldenstegt kyllingeschnitzel, som vi presser citron over. Spændende tilbehør er en cremet kartoffelsalat med spinat, mayonnaise, crème fraiche, purløg og skalotteløg.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Skalotteløg

500 g

Kartofler

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pose

Purløg

280 g

Kyllingebryst

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1

Æg til panering

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3144 kJ
Kalorier (kcal)751 kcal
Fedt27.2 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat78.3 g
Sukker6.7 g
Protein49.5 g
Salt3.1 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Imens, skyl spinat.

Krydr kartofler med et nip salt og peber, tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.

Forbered kylling
2

Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.

Bland skalotteløg og salt i en lille skål, og stil til side.

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Paner kylling
3

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Kom panko i en tredje dyb tallerken.

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko, og overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav kartoffelsalat
5

Hak purløg fint.

Skær citron i både.

Vend mayonnaise, crème fraiche, salt, purløg og skalotteløg i gryden med kartofler og spinat.

Server
6

Anret kylling og kartoffelsalat på tallerkener

Server med citronbåde.