topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt laks

Ovnbagt laks

med ovnbagte rodfrugter og mild aioli

Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med. Du skal bare sørge for, at den ikke bliver bagt for længe. Samtidig som du bager laks, tilbereder du gyldenbagte rodfrugter, som får ekstra smag og bid ved at blandes med grønkål og græskarkerner. Cremet aioli giver ekstra smag, og passer perfekt til laks og grøntsager.

Tags:
Hvedefri
Mælkefri
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Grønkål, skåret

300 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3118 kJ
Kalorier (kcal)745 kcal
Fedt44.6 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat56.6 g
Sukker19.1 g
Protein33.4 g
Salt0.6 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Forbered rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet), gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Bag rodfrugter
2

Fordel rodfrugter på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Bag laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Placer laks med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Tilsæt grønkål
4

Top rodfrugter med grønkål og græskarkerner, når de har 8-10 min tilbage i ovnen.

Bland aioli
5

Bland mayonnaise, aioli og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret rodfrugter og laks på tallerkener.

Server med aioli.