I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen. Vi laver også en cremet og smuk grøn persillemos, og en lækker rødvinssauce med hvidløg og rosmarin. Et spændende tilbehør er salat med bagte cherrytomater!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Lammeculotte
500 g
Bagekartoffel
125 g
Cherrytomater
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
60 g
Blandet salat
1 pose
Bredbladet persille
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Tag lammeculotte ud af køleskabet.
Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med et nip salt. Placer lammeculotte med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.
Halver cherrytomater.
Bland cherrytomater, balsamico, en smule olivenolie, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i et ildfast fad.
Bag øverst i ovnen i 15 min.
Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint.
Hak persille groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl salat under koldt vand i en si.
Vend persille i gryden med kartoffelmos.
Opvarm en stegepande på middel varme, når kødet har 3 min tilbage. Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, rosmarin, rødvinssauce, vand [¼ dl | ½ dl], salt [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min.
Tag cherrytomater ud af ovnen, og lad køle af en smule. Vend med salat og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Skær lammeculotte i skiver.
Anret kartoffelmos, lammeculotte og salat på tallerkener.
Øs rødvinssauce over kødet.
Top salat med græskarkerner.