Pandestegt mørksej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt mørksej

Pandestegt mørksej

med pankobagt porre & gulerodsmos

Er dette mon ugens bedste opskrift? Pandestegt mørksej i cremet timiansauce serveret med ovnbagt porre og gylden, sprød pangrattato. Sammen med kartoffel-gulerodsmos smagsat med en klat smør har du en lækker middag at se frem til.

Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Porre

75 g

Crème fraiche

250 g

Kulmule

1 stk

Gulerod

500 g

Kartofler

1 pose

Timian

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.33 spsk

Smør

1 spsk

Mælk

¼ tsk

Salt

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)136 kcal
Energi (kJ)568 kJ
Fedt9.02 g
Mættet fedt5.6 g
Kulhydrat11.54 g
Sukker0.6 g
Protein2.15 g
Salt0.7 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær porre på skrå til 3 cm brede stykker. Pres eller hak hvidløg fint. Hak timian fint. 

Bag porre
2

Bland panko, 1/2 timian, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber* i en lille skål. Fordel porre og et par klatter smør* i et ildfast fad. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Drys med pangrattato. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre og sprøde.

Lav mos
3

Skræl kartofler og gulerod. Skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min i gryden med kogende vand*. Hæld vand* fra. Tilsæt smør*, mælk* og salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Steg fisk
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min på hver side. Stil til side på en tallerken.

Lav timiansauce
5

Sænk til lav varme. Tilsæt creme fraiche, hvidløg, resterende timian, et nip salt* og peber*. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret fisk, mos og bagt porre på tallerkener. Top med timiansauce og overskydende pangrattato.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image