Er dette mon ugens bedste opskrift? Pandestegt mørksej i cremet timiansauce serveret med ovnbagt porre og gylden, sprød pangrattato. Sammen med kartoffel-gulerodsmos smagsat med en klat smør har du en lækker middag at se frem til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Porre
75 g
Crème fraiche
250 g
Kulmule
1 stk
Gulerod
500 g
Kartofler
1 pose
Timian
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
1.33 spsk
Smør
1 spsk
Mælk
¼ tsk
Salt
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær porre på skrå til 3 cm brede stykker. Pres eller hak hvidløg fint. Hak timian fint.
Bland panko, 1/2 timian, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber* i en lille skål. Fordel porre og et par klatter smør* i et ildfast fad. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Drys med pangrattato. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre og sprøde.
Skræl kartofler og gulerod. Skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min i gryden med kogende vand*. Hæld vand* fra. Tilsæt smør*, mælk* og salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min på hver side. Stil til side på en tallerken.
Sænk til lav varme. Tilsæt creme fraiche, hvidløg, resterende timian, et nip salt* og peber*. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Anret fisk, mos og bagt porre på tallerkener. Top med timiansauce og overskydende pangrattato.