Ugens fisk byder på masser af spændende ingredienser. Vi panerer kuller, steger den sprød, og topper den med en fantastisk teriyakisauce med smør, hvidløg, teriyakisauce, lime og chili. Vi serverer vores kuller med ovnbagt broccoli, aromatiske hvidløgsris med smør og ristede løg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
½ stk
Ristede løg
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Jasminris
2 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
½ g
Chiliflager
½ stk
Lime
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil gylden og velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.
Imens, bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og vend i panering.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Svits resterende hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt teriyakisauce, et stort skvæt limesaft, et nip chiliflager [1/2 pakke, 2P], vand [1 dl | 2 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 1 min, eller indtil let tyknet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris, broccoli og fisk på tallerkener, og dryp med resterende limesaft.
Top fisk med sauce.
Drys med ristede løg [½ pakke, 2P] og resterende chiliflager.