Peanutpaneret sataykylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peanutpaneret sataykylling

Peanutpaneret sataykylling

med karryfritter og glaskålsalat

Sataysauce er en krydret indonesisk sauce med peanuts. I aften serverer vi den med crunchy peanutpaneret kylling. Fantastisk tilbehør er sprøde karryfritter med grøn karrypasta, en frisk glaskålsalat med gulerod, koriander og lime og spicy asiatisk mayonnaise.

Tags:
Stærk
Allergener:
Jordnødder
Gluten
Hvede
Soja
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

280 g

Kyllingebryst

20 g

Grøn karrypasta

500 g

Kartofler

50 g

Sataysauce

(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Gulerod

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

10 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 stk

Æg (trin 4)

2 spsk

Hvedemel (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4085 kJ
Kalorier (kcal)976 kcal
Fedt45.9 g
Mættet fedt9.9 g
Kulhydrat90.2 g
Sukker15.4 g
Protein51.4 g
Salt6.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav karryfritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk], karrypasta [½ pakke, 2P] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav glaskålsalat
2

Skræl glaskål [1/2 stk, 2P] og skær i 1/2 cm stave.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Halver lime [½ stk, 2P].

Hak koriander groft.

Bland glaskål, gulerod, koriander, et skvæt limesaft og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.

Forbered kylling
3

Hak peanuts fint.

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.

TIP: Det er vigtigt, at peanutsene er fint hakkede, så de fastner.

Paner kylling
4

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. 

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. 

Bland panko og peanuts i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk. 

Steg kylling
5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk]. 

Imens, bland smør [1 spsk | 2 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og sataysauce [1/2 pakke, 2P] i en mellemstor gryde på middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet. 

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.


Server
6

Bland mayonnaise og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.

Anret kylling, karryfritter og glaskålsalat på tallerkener.

Top kylling med sataysauce.

Server med asiatisk mayonnaise.