Sataysauce er en krydret indonesisk sauce med peanuts. I aften serverer vi den med crunchy peanutpaneret kylling. Fantastisk tilbehør er sprøde karryfritter med grøn karrypasta, en frisk glaskålsalat med gulerod, koriander og lime og spicy asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
20 g
Grøn karrypasta
500 g
Kartofler
50 g
Sataysauce
(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Gulerod
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
10 g
Sriracha
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 4)
2 spsk
Hvedemel (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk], karrypasta [½ pakke, 2P] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skræl glaskål [1/2 stk, 2P] og skær i 1/2 cm stave.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Hak koriander groft.
Bland glaskål, gulerod, koriander, et skvæt limesaft og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Hak peanuts fint.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.
TIP: Det er vigtigt, at peanutsene er fint hakkede, så de fastner.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og peanuts i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Imens, bland smør [1 spsk | 2 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og sataysauce [1/2 pakke, 2P] i en mellemstor gryde på middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland mayonnaise og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.
Anret kylling, karryfritter og glaskålsalat på tallerkener.
Top kylling med sataysauce.
Server med asiatisk mayonnaise.